Cím: 3700 Kazincbarcika,
Lini István tér 1-2.
Levelezési cím: 3701 Kazincbarcika,
Pf. 163
Telefon: 48/311-422
E-mail: titkar[kukac]irinyi-ref[pont]hu
2018. May 27. Sunday, 21:16:23
Navigáció
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 73
· Legújabb tag: jabelko
Versenyek
irinyi_janos
Új honlapunk
http://irinyi-ref.tirek.hu
Keress bennünket a Facebookon

Térkép
Menő menza

Sajtóközlemény

Az Irinyi János Középiskoláért Alapítvány húszmillió forint összegű, 100 %-os európai uniós támogatásban részesült a „Menő menza program az Irinyi János Középiskoláért Alapítvány szervezésében” című projektjével az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-1.8.5-17-2017-0273 azonosító számú pályázatán. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 2018. február 1-je és 2019. január 31-e közötti időszakban. A projektben iskolánk 9-12. évfolyamos tanulói, tanárai és dolgozói vesznek részt.

A program célja az egészséges életmód – különösképpen az egészséges táplálkozás – népszerűsítése a felnövekvő generáció számára. A programban dietetikus szakember méri fel a tanulók egészségi állapotát és heti 4 órában segíti tanulóinkat és dolgozóinkat az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretek elsajátításában.

2018 tavaszán tankertet alakítunk ki az iskola udvarán, és sor kerül egy tankonyha kialakítására is. Jelentős hangsúlyt kap programunk során a szemléletformálás, ennek érdekében mintaétrendek kerülnek összeállításra, és a konyhai eszközök biztonságos használatát is elsajátíthatják majd az irinyis diákok. A fentieken túl egészségnapok, előadások, fórumok, tankonyhai főzések bővítik a tanulók egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteit, fejlesztik egészségkultúrájukat.

Az év során három alkalommal egészségnapot szervezünk. Közösségformáló, a diákokat és szüleiket is megmozgató egészségformáló iskolai rendezvényekre is sor kerül, terveink között szerepel főzőverseny és rajzverseny megrendezése is.

Ugyancsak a projekt részeként gyümölcspultot fogunk működtetni az iskola portájánál, ahol a diákok, tanárok, dolgozók mindig friss gyümölcshöz juthatnak. Szeretnék ráirányítani diákjaik figyelmét a tiszta ivóvíz fogyasztására, ennek részeként iskolánkban hat ivókút kialakítására is sor kerül.

További információ kérhető:

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
tirek-logo


ecdl-logo


cisco-logo


acsi-logo


rpi-logo


reformatus-logo


tirekpsz-logo


tehetsegpont-logo


eduroam-logo


eduroam-logo


barcika prima logo


penz7-logo


Top 2,733,378 egyedi látogató Top