Versenyeredmények

Akikre büszkék vagyunk…

2022.05.15 A JÖVŐ ÓVODÁJA című pályázat eredményei

A Tehetséggel fel: A jövő Te vagy! program keretében a Szegedi Tudományegyetem Alkalmazott Pedagógiai Intézet Óvodapedagógus-képző Tanszék által meghirdetett A JÖVŐ ÓVODÁJA című pályázatra színesebbnél színesebb, ötletesebbnél ötletesebb pályamunkát küldtünk.

A zsűri vizuális megjelenítés kategóriában díjazta a pályamunkánkat:

Kincsem Adél és Dányi Kristóf  (10.F pedagógia szakos diákok) – II. helyezett lett – felkészítő tanár: Vitányi Tímea

Vitányi Tímea

2022.05.12 Legyetek Ti is pedagógiai innovátorok!

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar kárpát-medencei pedagógiai versenyt hirdetett a magyarországi és a határon túli magyar pedagógiai középiskolák tanulói számára.

A mi iskolánk is képviseltette magát a versenyen.

Csapatunk a megadott témakörök közül az „Egészséges életmódra nevelés az óvodában” című témában készítette el produktumát. A produktumunk: egy társasjáték volt, annak elkészítését, bemutatását, a fejlesztés célját egy 15 perces videóban kellett bemutatni.

A nagyszámú beküldött pályamunkák miatt – a döntőbe nem kerültünk be, de munkánkat az egyetem oklevéllel jutalmazta. Továbbá egy bemutatkozási lehetőséget biztosít online formában a 2022-es őszi szemeszterben. Ennek keretében a csapatunk az óvodapedagógus BA és a kisgyermeknevelő BA szakos hallgatóknak prezentáció keretében bemutathatja az általunk készített produktumot, ismertetve annak újszerűségét, felhasználhatóságát.

                                                                                                                              Vitányi Tímea

2022.04.20. „Szeresd a Földet!” természetvédelmi országos projektverseny

„Fogta tehát az ÚRisten az embert, és elhelyezte az Éden kertjében, hogy művelje és őrizze azt.” (1Móz 2,15)

Iskolánk 10.B osztályának 4 fős csapata megmérettette tudását a „Szeresd a Földet!” természetvédelmi országos projektversenyen. A tanulók lelkesen végezték el a változatos, érdekes, kutatást is igénylő feladatokat. Munkájuknak be is érett a gyümölcse, hiszen az országos 12. helyezést érték el. Hiszem, hogy a környezetvédelem területén végzett valamennyi ismeretgyűjtés segíti fiataljainkat abban, hogy felkeltsük érdeklődésüket, kialakítsuk környezettudatos gondolkodásukat, maguk is tegyenek a fenntarthatóság ügyéért. Reménység szerint később, felnőttként is ezzel a szemlélettel óvják, védik majd ezt a teremtett világot.

A csapat tagjai: Forgács Márk, Nagy Márton, Patvaros Patrik, Szarka Gergő

Nagyné Máté Erika
felkészítő, fizikatanár

2022.04.20. „Biblia-a világ legolvasottabb könyve” országos projektverseny

„Mindenért hálát adjatok” (1Thessz 5, 18)

Iskolánk 10.B osztályának 4 fős csapata megmérettette tudását a „Biblia-a világ legolvasottabb könyve” országos projektversenyen. A tanulók lelkesen végezték el a változatos, érdekes, kutatást is igénylő feladatokat. Munkájuknak be is érett a gyümölcse, hiszen az országos 11. helyezést érték el. Hiszem, hogy minden munkálkodás a Szentírás körül segít a fiataloknak elmélyülni az Ige ismeretében, közelebb viszi őket teremtő, gondviselő Istenük megismeréséhez és erősíti hitüket.

A csapat tagjai: Dérer Hunor Péter, Lévai Péter, Nagy Dávid, Nagy Dániel

Nagyné Máté Erika
felkészítő, vallástanár

2022.04. ÁSZÉV – Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye

Intézményünk diákjai az alábbi országos eredményeket érték el az adott megmérettetés során:

Tanuló neveÁgazat megnevezéseTantárgyOrszágos helyezésFelkészítő tanár
Dankó SzabolcsVegyészVegyész ismeretek2. helyFarkasné Szabó Julianna
Kiss Viktória AnikóPedagógiaPedagógiai ismeretek9. helyRoskó Miklós
Holló BrigittaKözgazdaságKözgazdasági ismeretek10. helyMucsicska Judit

Gratulálunk a kimagasló eredményekhez!

 

2022.04.08. Zrinyi Ilona Matematika Verseny – megyei forduló

Szép eredménnyel zárult a Zrínyi Ilona- Gordiusz matematika verseny megyei fordulója.
Tanulóink egyéni és csapatversenyben is érdekeltek voltak. A legjobb eredmény a 12. évfolyamon született, ahol mindkét kategóriában (egyéniben és csapatban) iskolánk végzett az élen a technikumok között.

Egyéni eredmények:

HelyezésNévOsztályFelkészítő tanár
1. helyHlavács Adrián Krisztián12.EMolnár Beáta
3. helyHolló Brigitta12.AHocza Zsuzsanna
3. helySchvirján Balázs10.ERépási László
4. helyEzenwa Leonárd Chukwudi11.BHocza Zsuzsanna
8. helyTóth Patrik11.BHocza Zsuzsanna
9. helySzőcs István Gergő10.CRépási László
10. helyDankó Szabolcs12.EMolnár Csabáné

Csapat eredmények:

ÉvfolyamHelyezésVersenyzők
10.3. helyBagyin István, Halász Márk, Szőcs István Gergő
11.3. helyEzenwa Leonárd Chukwudi, Fehér Tícia, Tóth Patrik
12.1. helyDankó Szabolcs, Hlavács Adrián Krisztián, Holló Brigitta

Szívből gratulálunk tehetséges diákjainknak és a felkészítő pedagógusoknak egyaránt!

2022. 04. 01-03. Országos Középiskolai Irinyi János Kémiaverseny

Schvirján Balázs 10.E osztályos tanuló az 54. Országos Középiskolai Irinyi János Kémiaverseny országos döntőjén a Debreceni Egyetemen 3. helyet ért el.

Felkészítő tanára: Kopcsik Erika

Mindkettőjüknek szívből gratulálunk!

   

Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlat

Iskolánk néhány tehetséges tanulója, értékes képzőművészeti alkotásokkal vett részt a Hajdúszoboszlón megrendezett XVI. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlaton. A lelkes alkotók közül két tanuló, Petró Stefánia 11.B osztályos és Bodnár Nikolett 12.F osztályos tanuló munkáját a nívós szakmai zsűri külön oklevéllel is jutalmazta. A tanulói munkákból intézményünkben kiállítást szerveztünk, melyet iskolánk valamennyi tanulója megtekinthetett. A rendezvényen Csernaburczky Ferenc igazgató úr adta át az elismerő okleveleket és díjakat a résztvevőknek.

Induló alkotók és műveik:

Füzék Dzsesszika: Az élet
Kozsup Liliána Ivett: Áttörés, Szenvedély
Kulcsár Kristóf: Shrek, Géza, Kingdom Hearts
Kvaszta Anna: Mentsük meg a méheket
Papp Virág Eszter: Zafír, Csontváz
Petró Stefánia: Benned van a létra

Gratulálunk Mindenkinek a színvonalas munkához!

Lőrinczné Rási Enikő
Humán munkaközösség-vezető

2022.03.19. SZAKE – Budapest

A SZAKE (Szakmai Középiskolásokért Közhasznú Kulturális Egyesület) által a 2021/2022-es tanévben meghirdetett országos versenyeken két online forduló után az országos versenyen elért eredmények:

Magyarok Európában országos V. helyezett csapat tagjai:

Debreceni Erik, Schvirján Balázs, Hronyecz Zoltán 10. E osztályos tanulók

„Nem tudtam, hogy milyen lesz a döntő, mert ez az egyetlen jelenléti forduló ezen a versenyen. A tavalyi évről lehetett volna tapasztalatom, viszont a vírus közbeszólt, és emiatt a döntő is online volt megrendezve. Őszintén szólva izgultam, pedig felkészült volt a csapat, de több volt ez egy alap vizsgadrukknál. A verseny izgalmas volt és a teljesítményünk is egész jó volt. Az ország 15 legjobb csapatából az 5. helyet sikerült elhozni. Volt írásbeli és szóbeli megmérettetés is. Az utóbbi nagyon jól sikerült, a teljesítményemért szóban is megdicsértek a díjátadón. Az írásbeli is egészen jól sikerült, végül is ötödikek lettünk.  A szervezés módjához dukált a helyszín, a Stefánia palota. Mindkettő pazar volt.” (Schvirján Balázs)

Felkészítő tanáraik: Forgonyné Viszlai Margit és Darai Imre

V. helyezést ért el a Magyarország az én hazám versenyen Patassy Dániel (10. E), Halász Márk (10. B) és Ocsovszi Lívia (10. E), felkészítő tanáruk: Darai Imre

Magyarok Európában országos VIII. helyezett csapat tagja:

Kis Lara Bernadett (10. E), Tóth Patrik (11. B) és Patvaros Patrik 10. B osztályos tanuló

Felkészítő tanáraik: Forgonyné Viszlai Margit és Darai Imre

Örökségünk ’48 országos IX. helyezett csapat tagja (18 csapatból):

Molnár Dorottya, Ordas Klaudia és Salamon Dávid 11. E osztályos tanulók.

Felkészítő tanáruk: Forgonyné Viszlai Margit

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

Szép magyar beszéd – 2022.03.01

Kazinczy FerencA hagyományokhoz híven ismét részt vettünk jelenléti formában a Szép magyar beszéd megyei versenyen 2022. március 1-jén a miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikumban.

A járványügyi intézkedések miatt idén csak az első helyezett tanulónk indulhatott a kiscsoportos formában, csúsztatott kezdéssel, és írásbeli nélkül megtartott versenyen.

Iskolánkat ROZGONYI MILÁN 9. C osztályos tanuló képviselte, aki hibátlan, értő és jól hangsúlyozott előadást nyújtott mindkét – szabadon választott és kötelező – szöveget illetően. Ezzel a teljesítménnyel a 3. HELYET szerezte meg.

Gratulálunk a szép eredményéhez!

Bozsóné Kolosai Éva

   

Tehetségútlevél Eger – 2022.02.17.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Tudományos Diákkörei ismét meghirdették „Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból (TDK) – Tehetségútlevél a felsőoktatásba” elnevezésű pályázatukat 10-12. évfolyamon tanuló középiskolás diákok részére, mely során társadalom- és természettudományi, valamint művészeti területekről egyaránt vártak pályaműveket.

A tudományos diákköri mozgalom (TDK) a felsőoktatásban tanuló tehetséges, a tudományos problémafelvetés iránt érzékenységet mutató vagy egy-egy művészeti ágban kiemelkedő képességű hallgatókat segíti kutatásaik megvalósításában, eredményeik publikálásában, alkotásaik bemutatásában.

A felsőoktatást jellemző és a TDK-ban megvalósuló tehetséggondozás folytatása a középiskolákban folyó tehetséggondozásnak. A tanulmányaikat felsőoktatási intézményben folytató középiskolásoknak alapvető érdeke, hogy megtalálják azokat a TDK-köröket az általuk választott felsőoktatási intézményben, amelyek segíthetik őket tudományos és művészeti előmenetelükben.

Pályázati kiírásukkal hidat szeretnének képezni a középiskolákban és a felsőoktatásban zajló tehetséggondozás között, azzal a céllal, hogy a középiskolás diákok minél hamarabb betekintést nyerhessenek a felsőoktatásban zajló TDK-tevékenységbe, s így későbbi választásuk és felsőoktatási tanulmányaik megkezdése során tudatosan keressék azokat a műhelyeket, melyek segíteni tudják őket tehetségük kibontakoztatásában.

A helyezést, és a különdíjat elért pályamunkák megjelenésre kerülnek a Tehetségfüzetben.

Pamlényi Laura Kincsem Adél és Dányi Kristóf

Vitányi Tímea

2022.02.04. – Tompa Mihály szavalóverseny

A 2021/2022-es tanévben már 22. alkalommal került megrendezésre a Tompa Mihály szavalóverseny Putnokon, a Gomba Levente Gimnáziumban. A versenyre az általános iskola 5. osztályától a középiskola 12. évfolyamáig várták a jelentkezőket, akik korcsoportonként, bontásban mérhették össze tudásukat. A versenyzőknek egy szabadon választott Tompa-költeményt és egy magyar költő szabadon választott versét kellett bemutatniuk.

A február 4-én lezajló versenyen iskolánkat Veres Ferenc, 10.E osztályos tanuló képviselte, aki a „9-10. évfolyam” kategóriájában indulhatott neki a megmérettetésnek. A tanuló Tompa Mihály versei közül a Panaszkodjon talán… című költeményt szavalta el elsőként, majd a második körben Csokonai Vitéz Mihály: A Reményhez című lírai alkotását adta elő a zsűrinek.

A választott versek sikeresnek bizonyultak, de elsősorban a tanuló tehetségének köszönhető, hogy a kategória 17 induló diákja közül végül a dobogós, 3. helyezést sikerült megszereznie.

Ezúton is szívből gratulálunk neki ehhez a szép eredményhez!

Bodó Mária

 

2021.12.02. XIV. bibliaismereti verseny

Nagyné Máté Erika tanárnő felkészítésével a 9.C osztályos fiúk csapata vett részt a versenyen, ahol különdíjasok lettek.
A fiúk: Bártfai Levente, Molnár Gábor, Pásztor Kristóf és Sándor Gergő.

Röplabda diákolimpia megyei döntő – 2021.11.10.

„Aki eleget teve a maga korának, az minden következőknek élt.” Kazinczy Ferenc

„Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny 49. országos, Kárpát-medencei döntője – 2021.10.15-16-17.

Iskolánk tanulója, Holló Brigitta 12. A osztályos tanuló a Szikszón rendezett megyei versenyen vívta ki a lehetőségét, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakképző intézmények tanulóit képviselhesse az országos versenyen.

A megmérettetés 2021. október 15- 16-17-én Sátoraljaújhelyen történt. Már a vonatállomáson köszöntötték a hangosbemondóval a verseny résztvevőit. A díszünnepségen pedig a város polgármestere: Szamosvölgyi Péter, illetve a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója: Demeter Szilárd szólt a megjelentekhez.

 Az első napon egy 3 órás nyelvi tesztet kellett megoldani, a második napon pedig egy 3 perces szóbeli szövegalkotás volt a feladat, kiadott témákból és műfajokból választhatóan.

A vizsgabizottság tagjai voltak: Dr. Toma Kornélia a Tokaj-Hegyaljai Egyetem tanszékvezetője, Nyiri Péter a PIM- a Magyar Nyelv Múzeuma igazgatója, Kovács Zsuzsanna az Anyanyelvápolók Szövetségének irodavezetője, Keppel Gyula, Kazinczy-díjas középiskolai tanár.

Az eredményhirdetésre vasárnap reggel került sor Széphalmon, Kazinczy Ferenc sírjának megkoszorúzása, Nyiri Péter beszéde után.

Holló Brigitta a zsűri különdíját nyerte el.

Gratulálunk! Kívánunk neki további sikereket!                                                                                                                      Demeterné Mérai Mária

Édes anyanyelvünk verseny megyei forduló – 2021.09.16.

  1. szeptember 16-án Szikszón tartották az Édes Anyanyelvünk verseny megyei fordulóját.
  2. Iskolánkat Holló Brigitta 12.A osztályos tanuló képviselte sikeresen, és 1. helyezést ért el.

 

Sok sikert kívánunk a hagyományosan Sátoraljaújhelyen megrendezésre kerülő országos fordulóra!

Bibliaismereti verseny – 2021. 06. 17.

Szellemi Diákolimpia Országos Döntő

Iskolán csapata hármas holtversenyben a 3. helyen végzett. Ezek után egy 5 villám kérdésből álló szétlövéssel döntötték el a 3. hely sorsát, melyből Darai Imre Tanár Úr tanítványai bizonyultak a legjobbnak.

A csapat tagjai:
Beniczki Blanka 11.E
Dankó Szabolcs 11.E
Molnár Dávid 11.E
Tóth Patrik 10.B

   

Zrinyi Ilona Matematika Verseny megyei eredmények

a 11. évfolyamon

I. helyezett                 HOLLÓ BRIGITTA 11.A
III. helyezett              HLAVÁCS ADRIÁN KRISZTIÁN 11.E
VI. helyezett              DANKÓ SZABOLCS 11.E

a 9. évfolyamon

IV. helyezett              FORGÁCS MÁRK 9.B
VII. helyezett             TÓTH KRISTÓF BENCE 9.B

Az Irinyi János Országos Középiskolai kémiaverseny döntőjében

I. helyezést ért el Schvirján Balázs 9.E osztályos tanuló
Felkészítő tanára: Kopcsik Erika

     

A XXIV. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny döntőjében a 4. helyen végzett csapatunk:

Hentes Kornél és Sonkoly Gergő 13.B osztályos tanulók.

   

Az Irinyi János Országos Kémia verseny döntőjébe jutott tanulóink:

Patassy Dániel Richárd és Schvirján Balázs 9.E osztályos tanuló

A Szakmai Középiskolákért Egyesület (Szake) versenyen, a 2020. december 4-én megrendezett online országos döntőn a következő eredmények születtek:

Magyarok Európában kategóriában:
III. helyezés – holtversenyben 2 csapat
Andó Antónia 12.F
Gőcze Tímea 12.F
Ferkel Dóra 12.F
Felkészítő tanár: Demeterné Mérai Mária

Lázár Gábor 12.C
Takács Szilárd 12.C
Vetróczky László 12.C
Felkészítő tanár: Lőrinczné Rási Enikő

Magyarország, az én hazám kategóriában
VIII. helyezés
Fiam Zoltán 13.E
Terenyei Eszter 13.P
Harencsár Bence 12.A
Felkészítő tanár: Darai Imre, Szűcsné Pál-Kutas Orsolya

Örökségünk ’48 kategóriában

5. helyezés

Szatmári Ákos 12.E
Czakó Lázár Lajos 12.E
Debreceni Gábor 12.E
Felkészítő tanár: Forgonyné Viszlai Margit

Szép magyar beszéd verseny

  1. Hocza Veronika 12.F
  2. Holló Brigitta 11.A
  3. Kató Lili 9.F
image_pdfimage_print