2024.04.17. Kolis kirándulás

 „Tested lámpása a szemed.” (Lukács 11; 34)

Minden embernek szüksége van tapasztalatokra, olyanokra, amelyek a hétköznapi életben segíthetnek majd eligazodni. 2024. április 17-én Diákotthonunk tanulói és nevelői meglátogatták a Tisza-tavi Ökocentrumot, Poroszlón.

A látogatás egy parkbéli sétával indult, ahol az állatpark lakóin kívül növényeket láttunk, játékokat próbálhattunk ki. Majd vezetéssel körbejártuk az épület akváriumait. Nagyon sokunk szívét megnyerte a tengerimalac tenyészet, hiszen rengeteg színes és különböző alakú és korú állat került „kézközelbe” velünk. Természetesen kipróbáltuk a kinti karámok állatai között is, hogy mennyire kezesek pl. a fiatal bárányok.

Különleges élmény volt a térségről készült 3D-s természetfilm megtekintése.

Nagyon vártuk a csónakkirándulást, tiszta idő volt, nem esett az eső, így sok mindent megfigyelhettünk a Tisza tavon, illetve a Tisza folyón. Az ártéri erdő közelébe mentünk, láttuk a hódok munkáját, a tavaszi virágmezőt a tőzikéből. Felettünk gólyák, gébicsek, vadkacsák keringtek.

Elégedetten indultunk ebédelni az Öreg Halász vendéglőbe Tiszafüredre, ahonnan a kiadós ebéd után Miskolcra utaztunk, ahol egy kis szabadidőt töltöttünk.

Élményekben gazdagon indultunk hazafelé: sok mindent láttunk, átéltünk, s közben a társainkkal is sokat beszélhettünk, örültünk, hogy együtt lehetünk.

image_pdfimage_print
Tomori Óvoda pályázat