Bevezetés az Office 365-be

Kedves Diákok!

A tanévzárón osztályfőnökeitektől megkaptátok az Office 365, illetve az iskolai számítógépek használatához szükséges felhasználói azonosítótokat/jelszavatokat.
Ennek használatához szeretnék némi segítséget nyújtani, hogy mégis mire lesz ez jó, mire tudjátok használni.

Az Office 365 használatának megkezdéséhez fel kell keresnetek a https://portal.office.com/ oldalt. Itt tudtok bejelentkezni a felhasználónév@irinyi-ref.hu/jelszó párossal. (FONTOS: nem elég csak a felhasználónevet beírni, ki kell egészíteni a @irinyi-ref.hu résszel)

Bejelentkezés után az alábbihoz hasonló oldal fog fogadni benneteket:

Az Appok alatt az Office 365 online alkalmazásait éritek el, jobb oldalon felül ‘Az Office telepítése’ gombra kattintva tölthetitek le a saját telepítőkészletet. 5 eszközre tudjátok telepíteni a saját Office 365 appokat, Windows, iOS és Android rendszerekre egyaránt. A további telepítési lehetőségeket választva meg tudjátok nézni, hogy milyen eszközökre telepítettétek már az Office-t, illetve elhagyott, lecserélt eszköz esetén itt tudjátok inaktiválni az adott telepítést, hogy felszabaduljon a licenc.

A licenchez tartozik egy iskolai e-mail cím is, amit vagy a fentebb említett Appok – Outlook menüpont alatt, vagy a http://webmail.irinyi-ref.hu oldalon vagy a telepített Outlook alkalmazáson keresztül érhettek el.

Segítséget a használathoz az Office 365 Oktatóközpontban találtok.

image_pdfimage_print