Ezerarcú Magyarország honvédelmi tábor 2023. november 10-12.

A tábort a SZAKE szervezte Nagykőrösre, a program honvédelmi tartalmát a HTBK országos szervezete biztosította.

Az ország 8 iskolájából 50 diák és 12 tanár vett részt a programban. Iskolánkat 5 tanuló képviselte.

 Budapesten a Pesti Barnabás Technikumában volt a gyülekező, innen busszal utaztunk Nagykőrösre, ahol már vártak bennünket az Arany János Múzeumban. Megnéztük a múzeum előtti híres szoborcsoportot, a múzeum tárlatai segítségével, feladatlapot oldottak meg a tanulók a város épületeivel, történelmével kapcsolatban. Este Oláh László Katonai missziók, missziós katonák élete címmel tartott előadást. Másnap Dr. Varga József Katonai jelképek című nagyon érdekes előadását hallgatták meg, majd a kecskeméti Gáspár András Technikum kadet bemutatója következett, mondhatjuk, hogy nagyon nagy érdeklődés kísérte a bemutatót és a kötetlen beszélgetést is.

Délután a HTBK Budapesti Egyesülete fegyver bemutatót és lövészetet szervezet, illetve önvédelmi és támadó gyakorlatokat mutatott be, amelyeket, természetesen ki lehetett próbálni. Este egy első világháborús projekt feladat várt a diákokra, amelyet másnap délelőtt mutattak be.

A tábor zárása után megállapította kis csapatunk, hogy jól érezte magát ebben a táborban, szívesen venne részt munkájában máskor is.

Demeterné Mérai Mária
kísérő szaktanár

  

image_pdfimage_print