Irinyi János élete és kora országos műveltségi verseny

image_pdfimage_print

Versenyfelhívás

 

A verseny meghirdetője:

Az Irinyi János Református Oktatási Központ – Óvoda, Általános Iskola, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon műveltségi versenyt hirdet Irinyi János élete és kora címmel. A célunk, hogy az 1817 és 1895 közötti időszak kiemelkedő tudósának az életét, valamint a magyar technika- és tudománytörténetet a középiskolás korosztály tagjai jobban megismerjék.

A résztvevők köre: a középiskolák 9-11. (és a 12. nyelvi előkészítős osztály) osztályos tanulói, iskolánként 2 csapat (csapatonként 3 fő) vehet részt rajta.

A verseny lebonyolítása: az 1. forduló internetes csapatverseny, az első 6 helyezést elért csapat 2019. május 17-én az Irinyi János Református Oktatási Központ – Óvoda, Általános Iskola, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthonban (3700 Kazincbarcika, Lini István tér 1-2.) vívja meg a döntőt.

A verseny ismeretanyagában irodalmi, történelmi, művelődéstörténeti, zenei, képzőművészeti és tudománytörténeti ismeretek kapnak szerepet.

A verseny 1. fordulójának megoldásait 2019. április 15-ig kérjük az alábbi e-mail címre küldeni: viszlaimargit@gmail.com, ennek a feladatlapnak a megoldása számít nevezési lapnak, kérjük, hogy minden esetben a csapat tagjainak nevét, elérhetőségüket és az iskolájuk nevét is tüntessék fel a feladatlapon!

A csapatok tagjait e-mailben értesítjük az eredményekről, a versenyszervezéssel kapcsolatosan felmerülő kérdésekre a viszlaimargit@gmail.com címen lehet választ kapni.

 

Telefon: +36 48 311-422

 

Jó munkát kívánunk!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.