Irinyi János Középiskoláért Alapítvány

Az Irinyi János Középiskoláért Alapítvány célja a középiskolai oktatás színvonalának emelése, a kiemelkedő tehetségű diákok elismerése, illetve a szociálisan rászoruló tanulók, valamint a szakmai, kulturális és szabadidős programok támogatása. Ebben kiemelt szerepet kap a tanulmányi versenyekre való nevezési díjak, utazások, szállás és étkezési költségek támogatása is.

A szociálisan rászoruló gyerekek számára a költségvetésünk erejéig támogatást biztosítunk kollégiumi étkezési díj, egyszeri szociális segély fizetésére. Az előző években a “Menő menza” és a Pénzügyi tudatosságra nevelő iskola pályázatát is megvalósítottuk: Pénz(ügyesen) címmel.

A Menő menza pályázatból újultak meg iskolánk menzájának bútorai, kiépültek az ivókutak és a tankonyha is kiépítésre került. Napi szinten valósult meg egy évig a gyümölcsosztás a diákok számára, 3 egészségnap került megszervezésre.

Az alapítvány támogatja az iskolánk életében kiemelkedő eredményeket elért tanulókat az Irinyi-díjjal és az Irinyi Szakmai-díjjal. A díjazott tanulók számára tárgy-, és pénzjutalmat is biztosítunk, ennek a díjnak jelentős motiváló ereje van. Minden évben az év végi jutalomkönyveket az alapítvány költségvetéséből fedezzük.

Alapítványunk, amióta digitálisan lehet rendelkezni az 1 % felajánlásával sajnos kevesebb felajánláshoz jut, ezért szükséges, hogy egyéb támogatást kapjunk, hiszen más forrás nélkül Alapítványunk nem tudná az alapító okiratban meghatározott tevékenységét széleskörűen ellátni. A versenyekre való felkészítés, az utazás, az eszközök mind-mind kiadással járnak. Tanárink és az Alapítványunk tisztségviselői az elvégzett munkáért semmiféle anyagi díjazásban nem részesülnek. A felkészítő tanárok többnyire a hétvégéiket áldozzák fel arra, hogy a diákokat a versenyekre felkészítsék és elkísérjék. Sok esetben az országos, vagy területi döntők az ország másik felében kerülnek megrendezésre, amelyre tömegközlekedéssel nehéz eljutni.

Kérem, amennyiben lehetséges, akkor az SZJA 1%-os felajánlásával, vagy egyéb módon támogassa Alapítványunk munkáját! (Adószám: 18433773-1-05, bankszámlaszám: 10701238-70112191-51100005 CIB Bank)

Tisztelettel:

Forgonyné Viszlai Margit
kuratóriumi elnök

image_pdfimage_print

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

CAPTCHA


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .