2024.03.23. SZAKE sikerek

A Szakmai Középiskolákért Közhasznú Kulturális Egyesület 1989-es alapítása óta ad lehetőséget a középiskolásoknak az önművelődésre, a személyiség-fejlesztésre programjaikkal és a meghirdetett versenyekkel. A 2023/2024-es tanév közismereti vetélkedőinek döntőire 2024. március 23-án került sor Budapesten a HM Kulturális Központjában, a Stefánia palotában, ahol 374 diák és 77 felkészítő tanár volt jelen. A két online fordulót követően a csapatok előzetes feladatot kaptak, amit 2-3 percben kellett előadniuk. 

A 2023-2024-es tanévben a következő témákban hirdette meg a SZAKE a versenyeket: 

  • Örökségünk ’48 – történelmi vetélkedő  
  • Magyarország az én hazám – honismereti vetélkedő  
  • Magyarok Európában – állampolgári vetélkedő  
  • Erdélyország – komplex vetélkedő  

 A döntőbe kategóriánként: gimnázium, technikum, szakiskola a legjobb 15-18 csapat jutott az országból. 1983 óta meghirdetett Magyarország az én hazám című honismereti versenyre nevezett idén is a legtöbb csapat, ez a verseny idén 40 éves. 

Magyarország az én hazám versenyen a 10. E osztály tanulói: Lévai Anna, Nagy Dorina és Tiszlavicz Boglárka szoros versenyben a 2. helyen végeztek.  

Felkészítő tanáraik: Forgonyné Viszlai Margit és Darai Imre. 

A Magyarok Európában állampolgári vetélkedő idei témája a 2024-es, Párizsban megrendezésre kerülő olimpiára való felkészülés, valamint a magyar sporttörténelem neves személyiségeinek élete és pályafutása volt. Iskolánk csapata technikumi kategóriában IV. helyezést ért el, egy ponttal maradva le a dobogóról: Erdősi Gábor, Farkas Dániel és Konyha Patrik a 10. E osztály tanulói. Felkészítő tanáraik: Forgonyné Viszlai Margit és Darai Imre. 

Örökségünk ’48 történelmi vetélkedőjének országos döntőjébe be a technikumi kategóriában, iskolánk csapata X. helyezést ért el: Papp Bianka, Gerhát Csaba Bendegúz és Kilián Botond József a 10. D osztály tanulói. Felkészítő tanáruk: Forgonyné Viszlai Margit. 

A verseny után hangzott el az egyik diáktól, hogy 4 hónap kemény munkája van az eredmény mögött és a szokásos kérdés: „- Ugye, jövünk jövőre is?” 

A SZAKE elnökségi tagjaként, Demeterné Mérai Mária tanárnő az Erdélyország verseny lebonyolításában vett részt.  

Iskolánk csapatait erősítette, hogy a sajtófotókat Rozgonyi Milán készítette.  

Gratulálunk az elért eredményekhez! 

image_pdfimage_print
Tomori Óvoda pályázat