Diákotthoni ballagás

Április vége a ballagások ideje. A kollégium az iskolai ünnepélyek előtt tartja ezt a hagyományos eseményt, így 2022. április 21-én este búcsúztunk végzős diákjainktól.
Az ünnepélyes bevonulás után kis műsort adtak a tanulók, majd az alsóbb évesek nevében Iski Dóra 10.A osztályos tanuló személyre szabott búcsú szavait hallhattuk.

„Tanáraim, Társaim, örülök, hogy összesodort minket az élet, s hogy mindenkitől kaptam valamit. Van, akitől barátságot, van, akitől jó tanácsot, van, akitől nevetést.” – mondta köszönő beszédében a végzősök nevében Váradi Bence 12.C osztályos tanuló.
A ballagás a diákotthonban az év összegzése is. A műsor után könyvjutalomban részesültek a közösségért az év során sokat tevékenykedők, a tanulásban jól teljesítő tanulók.
Ballagásunkat ünnepi vacsora zárta.
Emelkedett, megható, szép este volt. Az alsóbb éveseink láthatták, hogy milyen az, ha valaki már a célszalag előtt áll.

Hamvas Béla  gondolatsorával engedtük útra végzőseinket:

,,A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle. Mert amikor bennünket elküldtek, az útra bocsájtó Hatalom így szólt: Rád bízok minden embert külön, kivétel nélkül mindenkit, segíts, adj enni, adj ruhát, mindenkire vigyázz úgy, mint magadra, és ne hagyd a sötétségben elmerülni. Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, oszd meg. Az egész világ a tiéd. Szabad vagy a kövektől az éterig. Ismerd meg, hódítsd meg senki se tiltja, de jaj neked, ha magadnak tartod. Elbocsátlak téged is, mint mindenkit: felelős vagy minden emberért, aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz, minden örömmel, amit magadba zártál, és minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg. S most eredj és élj, mert a világ a tiéd.”

Demeterné Mérai Mária

tabló

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

CAPTCHA


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .