„Ezerarcú Magyarország” tematikus tábor

2021 október 01. és október 05. között Budapesten került sor a táborozásra. A tematikus tábor elsősorban honvédelmi, történelmi, média témákat járt körbe.

Iskolánkból 8 tanuló vett részt a tábor munkájában. Ennek keretében jártunk a Terror Házában, a Csodák Palotájában, ahol egy kémiai-fizikai kísérleti előadást is megtekinthettünk. De eljutottunk a Budai Várba, a Hadtörténeti Múzeumba, ahol 1918-tól 1945 végéig tartó időszakról hallgattunk meg egy szemléletes tárlatvezetést. Részt vettünk az 1956-os megemlékezésen a Műegyetem mellett, amely megemlékezés, szokatlanságával kimondottan megrendítő volt. Egy feladatlappal körbejártuk Budapest 56-os emlékeit, pl. a Pesti srácok szobornál is megálltunk.  Jártunk a lenyűgözően szép épületű Parlamentben. A Hüvösvölgyi Nagyréten is, honvédelmi napon, ahol lehetett önvédelmi fogásokat tanulni, különböző fegyverekkel lőni, fegyvereket szétszedni. De jártunk Pákozdon is, ahol lézerharcot vívhatott, aki szeretett volna, de az 1848-as honvédek felszerelését, fegyvereit is megnézhettük. Etyeken bepillantást nyerhettünk a filmkészítésbe, megnézhettük a reneszánsz városrészleteket.

Budapest nagyon szép város, élveztük a Margitsziget zenés kútjának játékát, és a nappali és esteli látképet.

Rövid, de tartalma idő volt a tábor ideje, reméljük lesz még alkalma több irinyis diáknak is egyszer hasonló programokra eljutni.

Demeterné Mérai Mária

     

image_pdfimage_print

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

CAPTCHA


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .